Iluzija jedne sove - priča o međuljudskim odnosima Novo!

0 preuzimanja

sova-animacijaJedna sova razočarana svojim susjedima, počela spremati torbe kako bi otišla iz grada: Mali ćuk je upita: “Kuda ćeš? Vidim da se spremaš na put...” “Odlazim na istok” - odgovori sova “Zašto odlaziš na istok?” – upita mali ćuk. – “Zar ti ovdje nije dobro?” Susjedi mrze moje hukanje, ne podnose moj glas. Zato sam odlučila otići... Na to joj ćuk reče: Ono što moraš mijenjati tvoj je kreštavi glas. Ako ga ne promijeniš, bit ćeš omražena gdje god došla. ZATO PRIJE NEGO ŠTO OPTUŽIŠ LJUDE ZA NEPRIJATELJSKO PONAŠANJE RAZMISLI ŠTO TREBAŠ KOD SEBE PROMIJENITI.

Pregleda: 857 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Poruka s pustinjskog kamena - o pohlepi
Poruka s pustinjskog kamena - o pohlepi
Prelazeći pustinju neki čovjek naiđe na ogroman kamen koji je do pola bio zakopan u pijesak. PREVRNI ME I BIT ĆU TI OD KORISTI pisalo je na kamenu ne pretjerano lijepim rukopisom Čovjek je bio uvjeren da se ispod kamena nalazi blago, pa je pokušao prevrnuti kamen. Kamen je bio težak, a vrućina velika, stoga je satima kopao, otkopavao, gurao... Nakon nekoliko sati napornog rada uspio je, i zaprepašten otkrio da ispod kamena nije blago već novi natpis POHLEPA JE UZROK SVIH ZALA NA ZEMLJI. ZAPAMTI OVO I POSTAT ĆEŠ BOLJI ČOVJEK.
Organizacija rada - priča o malom mravcu - istraživanje
Organizacija rada - priča o malom mravcu - istraživanje

Nekoć je živio sretan i vrijedan Mravac koji je dan za danom uredno išao na posao. Cijelog radnog dana je bio veseo i dobre volje pa si je ponekad i zviždukao vesele pjesmice.

Zanimljivosti

Prvi Martirologij (popis svetaca Crkve) objavljen je 1584. na zahtjev pape Grgura 13.

Humor

– Što je Bog radio sedmoga dana, nakon što je sve stvorio? – Otišao na svetu Misu.

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)