Tajna istinske sreće Novo!

0 preuzimanja

mladic_depresija_ilustracijaNeki je mladić potrošio svoju baštinu koju je naslijedio. Kao što obično u takvim slučajevima biva, u trenutku kad je ostao bez novaca, otkrio je da je i bez prijatelja. Potrošivši sve vlastite zalihe, potraži mudra čovjeka i reče mu: "Što će biti od mene? Nemam ni novca ni prijatelja." "Ne brini se, sinko. Poslušaj što ću ti reći: sve će ponovno biti dobro." Nada zaiskri u mladićevim očima. "Hoću li ponovo biti bogat?" "Ne. Naučit ćeš se biti bez novca i biti sam."

Pregleda: 810 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Sija li kod vas sunce?
Sija li kod vas sunce?

- pripovijest iz davnih vremena

Neuspjeh ne znači da si neuspješan
Neuspjeh ne znači da si neuspješan
neuspjeh-ilustracijaNeuspjeh ne znači da si neuspješan. To samo znači da još nisi uspio. To samo znači da do toga moraš doći na drukčiji način. Neuspjeh ne znači da nešto ne možeš imati. To samo znači da nitko nije savršen. Neuspjeh ne znači da si manje vrijedan. To samo znači da imaš razloga krenuti ispočetka. Neuspjeh ne znači da si protratio život. To samo znači upornije pokušaje. Neuspjeh ne znači odustajanje. To samo znači da ti treba još vremena. Neuspjeh ne znači da nikada nećeš uspjeti. To samo znači da si imao mnogo vjere. Neuspjeh ne znači da si loše postupio. To samo znači da si bio spreman pokušati. Neuspjeh ne znači da si bio osramoćen. Neuspjeh ne znači da nisi ništa postigao. To samo znači da si nešto naučio. Robert Schuller

Zanimljivosti

Stanovnik Zemlje prosječno potroši 50 kg papira godišnje, a u Republici Hrvatskoj papir čini čak 27% komunalnog otpada.

Humor

Došao mladić na ispovijed: Oženio sam se. Svećenik u čudu reče: Pa to nije grijeh. Znam, ali ja se svejedno kajem. – reče mladić.

Poslovice

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica)