Ribiči - kratka priča Novo!

0 preuzimanja

riba-tava-ilustracija-clipartDva su čovjeka otišla na pecanje.

Jedan je bio iskusan ribič, a drugi nije.

Svaki put kad bi iskusni ribič uhvatio veliku ribu, stavio bi je u kutiju s ledom. A onaj drugi kad bi uhvatio veliku ribu, vraćao bi je u vodu.

Iskusni ribič je promatrao taj ritual, i na kraju dana, umoran od gledanja, upita ga: ”Zašto stalno vraćaš velike ribe?”

Drugi ribič odgovori: ”Zato što imam malu tavu.”

Ponekad smo i mi kao neiskusni ribič: odbacujemo velike planove, velike snove, velike poslove i velike prilike samo zato što je naša vjera premalena.

Pregleda: 803 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Naravno i nadnaravno
Naravno i nadnaravno

Starče, netko vjeruje u naravno, a drugi opet u nadnaravno i svatko vidi ono u što vjeruje! - primijeti neki čovjek. - Pa što je tu čudno? - upita Starac.

Šest zvona
Šest zvona

Bila jednom jedan mali restoran koji se zvao SREBRNA ZVIJEZDA. Vlasnik nije uspijevao povezati kraj s krajem, iako je poduzeo sve kako bi privukao goste: restoran je bio ugodno mjesto, posluga ljubazna, a cijene razumne. Očajan, pitao je za savjet jednog mudraca.

Zanimljivosti

List papirusa koji se izrađivao slaganjem, prešanjem i sušenjem tankih vlakana odrezanih ispod kore bio je bjelkaste boje a s vremenom bi požutio.

Humor

Mladi se svećenik vratio iz Rima nakon obrane doktorata i reče svojoj baki: “Bako, doktorirao sam filozofiju!” “Bože blagi, kakvih sve bolesti ima na ovome svijetu!” – reče baka.

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)