Darivanje Novo!

0 preuzimanja

kolac_ilustracijaUlicom je prolazila majka s djetetom. Dječak je u ruci držao kolač. Došli su do prosjakinje pored koje je sjedio prljavi dječak u prevelikoj odjeći. Dječak s kolačem pogleda majku i ona je u njegovom pogledu pročitala da onom drugom želi dati svoj kolač. Kimnuvši glavom, dopustila mu je to. Dječačić pruži kolač svom vršnjaku i nastavi cupkati za svojom mamom.

Neki je prolaznik promatrajući događaj sarkastično dobacio ženi: „Sad ćete mu kupiti još veći kolač, zar ne?“ „Ne“, odgovori ona mirno. „Zašto ne?“ „Zato što se onaj koji daruje odriče.“

Pregleda: 773 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Kako prepoznati zaista važna čovjeka
Kako prepoznati zaista važna čovjeka

Dječak je izišao s djedom prošetati Parizom. Prolazili su pored malog postolarskog dućana. Kupac je tvrdio da nešto nije u redu s njegovim cipelama.

Pomoć bližnjemu
Pomoć bližnjemu

Jednom je u velikom parku buknuo požar. Svi su se razbježali panično tražeći spas. Ostala su samo dvojica: jedan slijep i jedan čovjek bez noge. Uslijed panike, slijepac je krenuo prema žarištu vatre. „Ne onuda!“ poviče invalid.

Zanimljivosti

Najveći Kristov kip na svijetu je betonski kip Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru (30m). Nalazi se na planini Corcovado s pogledom na gradsku luku. Svojim raširenim rukama Krist blagoslivlje grad.

Humor

Učitelj matematike pita Ivicu: – Kojom metodom namjeravaš rješavati ovu jednadžbu? – Metodom uzaludnih pokušaja.

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)