Sakata lisica Novo!

0 preuzimanja

kraljevski_tigarNeki je čovjek, idući šumom, opazio lisicu bez nogu i čudio se kako može preživjeti. Tada je opazio tigra koji je nosio plijen u raljama. Tigar se najeo, a ostatak prepustio lisici.

Idućeg je dana Bog opet poslao tigra da nahrani lisicu. Čovjek se počeo diviti Božjoj veličini i mislio je: "I ja ću lijepo počivati u nekom kutu s pouzdanjem u Boga da će mi dati sve potrebno." Živio je tako mjesec dana i gotovo je bio na pragu smrti, kadli začu glas koji mu reče: "O, ti, koji se nalaziš na putu zablude, otvori oči Istini! Nasljeduj tigra a ne lisicu!"

Na ulici sam vidio dijete golo, gladno i kako dršće od zime. To me je silno razljutilo i rekoh Bogu: "Zašto to dopuštaš? Zašto nešto ne učiniš?"

Bog nije ništa odgovorio. Te noći, iznenada, reče: "Nešto sam sigurno učinio. Stvorio sam tebe."

A. de Mello "Pjev ptice"

Pregleda: 750 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Napredak - kratka priča Ferrero
Napredak - kratka priča Ferrero

Kad je moja baka posjećivala svoju majku, trebala su joj tri dana.

Jedan se dan vozila u zaprežnim kolima, jedan je dan provela u razgovoru pretresajući novosti iz vrta i kuhinje, a treći je trošila na povratak.

Trgovanje školom - priča o odgoju
Trgovanje školom - priča o odgoju

Trgovac je htio na brzinu školovati sina. Gledao je školski program i zaključio kako je preopširan.

Zanimljivosti

Crkvu Uskrsnuća na mjestu Isusova groba u stijeni podigli su vjernici u 4. st. Današnju Crkvu Svetoga groba podigli su križari 1149. godine.

Humor

Apostolski nuncij u Parizu jednom je za vrijeme svečanog ručka sjedio pored neke uvažene gospođe koja je bila previše razgolićena. Kad je na stol doneseno voće, on uze jabuku i pruži je gospođi. Na njen upitan pogled reče: “Gospođo, samo uzmite. Eva je opazila da je gola tek kad je pojela jabuku.”

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)