Pitanje interesa Novo!

0 preuzimanja

zito-ilustracija-puni-klasoviJedan zemljoradnik, čije je žito na sajmovima uvijek dobivalo prvu nagradu, običavao je najbolje sjeme davati svim seljacima u okolini. Kad su ga pitali zašto to čini, odgovorio je: To je samo pitanje interesa. Vjetar nosi pelud. I kad bi moji susjedi sadili žito slabije kvalitete oprašivanje bi oslabilo kvalitetu moga žita. Eto zašto mi je stalo da sade najbolje sjeme. Sve što dajemo drugima, dajemo samima sebi.

Pregleda: 970 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Ništa ne pada s neba
Ništa ne pada s neba

Ima jedna stara priča o mađioničaru koji je pred kraljem izvodio svoje majstorije. Svi su se divili čudima koja je izvodio, a sam je kralj uzviknuo: "O kakva li čuda!"

Čekam te vani - crkva poučna priča
Čekam te vani - crkva poučna priča

Vidim, odlaziš u crkvu. Ne zanima me što ćeš u njoj raditi, iako mislim da ćeš se pomoliti. Nimalo ne marim zato hoćeš li stajati ispred oltara ili tamo kod vrata, hoćeš li moliti sjedeći ili klečeći, pognute glave i zatvorenih očiju...

Zanimljivosti

Najveća vjerska građevina na svijetu je hram bogu Višnu u Angkoru.

Humor

Nakon što je protumačio važnost pokajanja kao preduvjet za dobru ispovijed vjeroučitelj pita: “Što trebamo učiniti da bi nam Bog oprostio grijehe u sakramentu ispovijedi?” Ivica: “Sagriješiti!”

Poslovice

Hvalisanje je početak sramote. (Japanska)