Ulje od bakalara za psa - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

PASČovjek je počeo svom psu davati velike količine ulja od bakalara jer je čuo da je to dobro za pse. Svaki bi dan među koljenima držao glavu psa koji se bunio, silom bi mu otvarao usta i niz grlo mu izlio tekućinu. Jednog se dana pas otrgnuo i po podu prolio ulje. Potom se, na veliko čovjekovo iznenađenje, vratio i lizao žlicu. Tada mu je sinulo da se pas nije bunio protiv ribljeg ulja, nego protiv načina na koji mu ga je davao.

Antony de Mello

Pregleda: 912 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 24. 09. 2019.

Slični dokumenti

Napredak otac i sin - poučna priča
Napredak otac i sin - poučna priča
Marc_Twain_clipartNeki se mladić tužio Marku Twainu: “Više se otac i ja ne razumijemo. Svaki dan dolazi do svađa. Toliko je zaostao... ne razumije ni potrebe današnjega vremena ni modernoga čovjeka. Što da učinim prije nego pobjegnem od kuće?” A poznati pisac odgovori: “Potpuno te razumijem. Kad sam ja imao 17 godina i moj je otac bio jako nazadan. Nisam ga mogao podnijeti.” - Kad sam imao 27 godina, moj je otac već učinio dosta koraka naprijed, pa se s njim moglo govoriti o svemu. Danas, deset godina kasnije – nećeš vjerovati – kad ne znam što učiniti, odem svom ocu po savjet. Vidiš koliko se stari mogu promijeniti! autor nepoznat

Zanimljivosti

U svijetu se godišnje za printanje potroši više od 50 MILIJUNA TONA papira. Recikliranjem jedne tone starog papira spašava se dvadesetak tridesetogodišnjih stabala, a troši se i 40% manje energije za proizvodnju novog papira.

Humor

Među akviziterima najuspješniji prodavač Biblija bio je jedan mucavac. Ostali ga upitaju u čemu je tajna njegova uspjeha. Ja dođem na vrata i kažem: Kuuuupiiite ovu Bibliiju ili ćuuu vam je pppppročitat! – odgovori ovaj.

Poslovice

Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica )