Predodžba majke Novo!

0 preuzimanja

majka_ljutnja_ilustracija4 godine: Moja mama može sve! 8 godina: Moja mama zna puno toga! Doista puno toga! 12 godina: Moja mama zapravo i ne zna baš sve. 14 godina: Naravno, mama o tome nema pojma. 16 godina: Mama? Beznadno je staromodna. 18 godina: Ona? Vrijeme ju je pregazilo! 25 godina: Zapravo, mogla bi nešto o tome znati. 35 godina: Prije nego što odlučimo, 'ajmo pitati mamu. 45 godina: Pitam se što mama misli o tome… 65 godina: Kad bih barem mogla o tome razgovarati s mamom…

Pregleda: 757 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 24. 09. 2019.

Slični dokumenti

Baka djeliteljica
Baka djeliteljica

baka_clipart"Dragi moj unučiću", govorila je baka, "ti me smatraš automatom. Dobro funkcioniram, ne koštam te ništa a dajem ti mnogo. Sad je dosta! Želim zaustaviti taj mehanizam kako bi ti shvatio da ja postojim. Ja darujem iz ljubavi, a ti?

Mislim da se isto tako ponašaš sa svima. I svog oca, majku, učitelje, prijatelje pa i samog Boga uzimaš kao automat. Vjerujem da bismo se sada trebali udružiti u sindikat i pregovarati o svojim pravima s obzirom na tebe.

Ako svi mi budemo prosvjedovali, vidjet ćeš da nećeš dugo izdržati. Svi koji te okružuju žele ti dati do znanja da i oni postoje.

Morao bi prestati smatrati sebe prekrasnim središtem onih koji te okružuju. Mi nismo u tvojoj službi niti smo automatski djelatnici. Ti pak nas niti ne primjećuješ, a govoriš da nas uvažavaš. Dosta mi je, moj dječače.

Ni Bog nije onaj koji automatski dijeli. Sretan si da i On ne prosvjeduje, da te je uvijek spreman strpljivo prihvatiti, jer si vrijedan u njegovim očima.

Dječače moj, Bog i mi očitujemo ti našu ljubav. Jesi li sposoban odgovoriti na nju?"

Yvon Cousineau "Odgojne vježbe za rad u skupinama"

Bog (ne) odgovara na molitve
Bog (ne) odgovara na molitve
brodolom-ilustracija-clipartJedini preživjeli brodolomac našao se na malom, nenaseljenom otoku. Žarko se molio Bogu da ga spasi i svaki dan bi gledao prema horizontu nailazi li netko da mu pomogne. Umoran i obeshrabren počeo je graditi kolibu kako bi se imao gdje skloniti od nevremena. Jednoga dana, kad je otišao tražiti nešto za jelo –primijeti veliki dim koji se prema nebu uzdizao iz njegove kolibe. Bio je strašno ljut i tužan. Bože, kako si mi ovo mogao učiniti?! Rano, sljedećega dana, probudio ga je zvuk brodskoga motora koji se približavao otoku. Ali... – upitao je ljude koji su ga došli spasiti – kako ste znali da sam tu?! Vidjeli smo tvoje dimne signale! NEMOJ SE OBESHRABRITI KAD TI NEŠTO POĐE PO ZLU. SJETI SE: TO BI MOGLI BITI „DIMNI SIGNALI“ I MILOST BOŽJA... autor nepoznat

Zanimljivosti

Petak se smatra nesretnim danom od davnine i pripisuje mu se npr. da je Eva nagovorila Adama da “zagrize jabuku” u petak, potop u Noino vrijeme je započeo u petak, Bog je u petak graditeljima Babilonske kule pomiješao jezike, a i Solomonov hram razoren je upravo u petak.

Humor

Šef željezničke stanice odveo sina prvi dan u školu. Nakon nastave otac pita kako je bilo a dječak odgovara: bez veze, na vratima piše PRVI RAZRED a unutra drvene klupe.

Poslovice

Dobar slikar ne daje ime svojoj slici, loš mora. (Poljska)