Budi svoj Novo!

0 preuzimanja

rabin_ilustracija1_clipartKad je jedan mladi rabin zauzeo mjesto svoga oca, svi su mu prigovarali da je previše različit od njega. - Naprotiv - odgovorio je mladić. Isti sam kao i on. On nikoga nije imitirao. Tako činim i ja. Čuvaj se oponašanja velikih ljudi ako nemaš unutarnje preduvjete koji su njih potaknuli na velika djela. BUDI SVOJ!

Slični dokumenti

O klevetanju
O klevetanju

Rabi Izak iz Workia pokušava uspostaviti mir između različitih skupina. Na ogovaranja i klevete protiv sebe, reagirao je najčešće šutnjom. Nikada se zbog toga nije srdio, niti dao isprovocirati.

Olimpijski pobjednik
Olimpijski pobjednik

1968. godine na Specijalnoj lakoatletskoj olimpijadi sudjelovao je Kim Peek, momak s teškim oštećenjem mozga, koji se natjecao u utrci na pedeset metara.

Zanimljivosti

Bijela crkva Sacre-Coeur (Srca Isusova) na Brdu mučenika u Parizu poznato je okupljalište mladih. S tog mjesta se pruža jedan od najljepši pogleda na grad.

Humor

– U poslu sam se uvijek držao evanđelja. Nije mi znala desnica što čini ljevica – ispovijeda se jedan pokajnik. – Pa, to je dobro djelo! To ne trebate ispovijedati! A čime se bavite? – Džeparenjem, velečasni…

Poslovice

Tko laže vas, lagat će i protiv vas. (Hrvatska poslovica)