Ljestvica konačnog poretka školske vjeronaučne olimpijade - OŠ

668 preuzimanja

Veličina: 115 KB
Pregleda: 2954 Pregleda
Preuzimanje: 668 puta
Ažurirano: 05. 02. 2024.

Slični dokumenti

Križni put
Križni put

U vremenu korizme donosimo novi Križni put kojeg su priredili vjeroučitelji Splitsko-makarske nadbiskupije Mario Žuvela i Ivana Grabić.

Korizma je vrijeme dubljeg promišljanja o odnosu s Raspetim Gospodinom, svojim bližnjima i samim sobom. Sve one koji ga budu molili ovaj će Križni put potakuti da prigrle križ svoga života te zajednom s ranjenim Kristom koračaju naprijed.

 

Uz poticajne tekstove Maria Žuvele i fotografija Ivane Grabić, svoj obol Križnom putu grafičkom pripremom dala je i Paola Jukić (Crkve u svijetu).

Zanimljivosti

Saladinov brat Malek al-Adel Seifed-Din koji je izgubio osjetilo mirisa doživio je čudesno ozdravljenje za vrijeme hodočašća Gospi od Saidnaya (marijansko svetište 20 km od Damaska). U znak zahvalnosti poklonio je svetištu zlatnu ružu ukrašenu draguljima od koje je kako tradicija pripovijeda zamirisala cijela Sirijska pustinja. Ova se tradicija povezuje sa zazivom “Ružo otajstvena”.

Humor

Mama, učiteljica je pitala imam li mlađeg brata ili sestru. – I što je rekla kad si kazao da si jedinac? – Rekla je: HVALA BOGU!

Poslovice

Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica)