Kako me 11-godišnja djevojčica naučila praštanju? Novo!

0 preuzimanja

“Moja otac-dijete-ilustracija1kći nije vidjela svog oca još od svoje četvrte godine. Sada ima 11. Kada je imala dvije godine, on me je kontaktirao i pitao ako mogu da mu dopustim da se odrekne svojih roditeljskih prava kako bi joj mogao prestati plaćati alimentaciju. Pristala sam. Željela sam je poštedjeti tuge i to žrtvovanje financijske pomoći je bilo vrijedno toga da on više nikada ne bude u mogućnosti da je razočara opet. Uvijek sam joj govorila istinu o njenom ocu i gdje je otišao. Uvijek sam odgovarala na njena pitanja u skladu s njenim godinama.

Kada je imala 4 godine, on me je nazvao i rekao da ima dijagnosticiran tumor i da je želi vidjeti. Sjedila sam sa strane, dok smo se našli u parku. Tražio je da bude s njom 2 sata a ostao je 20 minuta i više se nikad nije javio. Nakon tog ljeta, sreli smo zajedničkog prijatelja i komentirao je kako ona sliči na njegovu drugu djecu. Rečeno je da se on skrasio i da ima novu obitelj. Stomak mi se tako stegao od bola, razmišljajući koliko je to tek bolno mojoj djevojčici. Prekinula sam razgovor i otišli smo do automobila. I tada sam vidjela njen osmjeh.

Rekla mi je “Mama, on je shvatio kako da postane tata. To je tako lijepa stvar. Sretna sam zbog njegove djece.” I to je dan kada me je 11-godišnje dijete naučilo sve što je trebalo znati o praštanju.”

tekst preuzet sa: www.savjetnikuspjeha.com

Pregleda: 3011 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Mreža ljubavi - kratka poučna priča o opraštanju
Mreža ljubavi - kratka poučna priča o opraštanju

Žena nekog ribara počinila je preljub s nekim mornarom. Prema običaju te zemlje trebalo ju je baciti s neke visoke klisure.

Ljubav veća i od života... - priča za Valentinovo
Ljubav veća i od života... - priča za Valentinovo

Mladić i djevojka jure na motoru... DJEVOJKA: "Nemoj tako brzo voziti, smanji..." MLADIĆ: "Ne, baš nam je dobro."

Zanimljivosti

Glava sv. Krševana zaštitnika Zadra čuva se u Kotoru.

Humor

Mladi redovnik je stigao u samostan. Dodijeljen je da pomaže ostalim redovnicima kopirati prepisujući stare propovijedi i zakone. Primijetio je, da uvijek svi redovnici prepisuju iz kopija. I tako on ode do poglavara samostana da ga pita zašto se ne prepisuje iz originalnih svitaka ukazujući da je netko mogao pogriješiti ili nešto propustiti čak i u prvoj kopiji i to ne bi bilo nikada ispravljeno! I greška bi bila uvijek iznova prepisivana. Poglavar samostana reče, “Stoljećima smo prepisivali s kopija, ali si dobro primijetio.” Otišao je dolje u mračne ćelije ispod samostana gdje su bili originalni rukopisi arhivirani i čuvani u zaključanom sefu, a izgledali su kao da nisu bili otvoreni stotinama godina. Sati su prolazili, a nitko nije vidio starog poglavara samostana. Mladi se redovnik zamislio, i otišao potražiti starog poglavara dolje u mračne ćelije samostana. Vidio ga je kako udara glavom o zid i kuka. “Promaklo nam je R ! Promaklo nam je R ! Promaklo nam je R !” Čelo mu je bilo krvavo, krv se niz lice slijevala, a on je nekontrolirano plakao. Mladi redovnik je pitao: “Što je tako loše Oče?” Škripavim, prepuklim glasom odgovori stari poglavar: “Riječ je bila …”CELEB R ATE !!! “ (Slavlje, a ne celibat)

Poslovice

Živi s ljudima kao da te Bog gleda, a govori s Bogom kao da te ljudi slušaju. (Seneka)