Znanstveno-stručni skup KOCKANJE: Bačena kocka izazova pred teologiju i medicinu

Split, 17. svibnja 2024.

Katolički bogoslovni fakultet u Splitu u suradnji s Hrvatskim katoličkim liječničkim društvom organizira znanstveno-stručni skup naziva KOCKANJE: Bačena kocka izazova pred teologiju i medicinu koji će se održati 17. svibnja ove godine na KBF-u.

Poticaj za organizaciju skupa na ovu temu je svakako bilježenje negativnog trenda u pojavnosti prekomjernog ili patološkog kockanja u Hrvatskoj, ali i izostanak okupljanja stručnjaka različitih profila kako bi se uzrocima i posljedicama ovisnosti kockanja pristupilo i razmotrilo interdisciplinarno. Iz tog razloga, ovaj skup će okupiti: medicinske stručnjake, primarno psihijatre, socijalne radnike i pedagoge, pravnike, teologe, komunikacijske stručnjake koji će kroz izlaganja i rasprave otvoriti dijalog za dublje razumijevanje ovog problema koji ostavlja posljedice na oboljelog, obitelj i širu društvenu zajednicu.

Među predavačima su i vodeći stručnjaci za bolesti ovisnosti kao što je dr. Zoran Zoričić, psihijatar, osnivač psihoterapijskih grupa KLOK, oglednog modela za tretman patoloških kockara, dr. sc. Luka Maršić, adiktolog, suosnivač prvog savjetovališta u HR za tzv. „ne-supstancijalne ovisnosti“ te drugi stručnjaci koji se kroz svoju profesiju susreću sa osobama s problemima ovisnosti.

 

Svim vjeroučiteljima preporučamo sudjelovanje na ovom skupu. Oni vjeroučitelji koji će sudjelovati na skupu trebaju se prijaviti isključivo e-mailom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., kako bi mogli dobiti potvrdnicu.

 

Program znanstveno-stručnog skupa - Kockanje

Brošura znanstveno-stručnog skupa - Kockanje

Poveznica na obavijest o skupu na web stranici KBF-a:

https://www.kbf.unist.hr/hr/znanost/znanstveni-skupovi/2658-znanstveno-strucni-skup-kockanje-bacena-kocka-izazova-pred-teologiju-i-medicinu-split-17-svibnja-2024

Zanimljivosti

U vrijeme vladavine Ceausescua vlasti su postavljale blokade na cestu pa su vjernici bili prisiljeni do svetišta dolaziti pod okriljem noći.

Humor

Doktore, je li operacija bila uspješna? – Prijatelju, ja sam sveti Petar…

Poslovice

Djeca dobivaju udarce koji pripadaju roditeljima. (Talijanska)