Starci i vrijeme Novo!

0 preuzimanja

starac_stap_animacijaČekaonica je bila puna ljudi koji su čekali liječnički pregled. Stariji gospodin ustane i priđe šalteru. Uljudno reče:

Gospođo ja sam naručen za deset sati, ali uskoro će jedanaest.

Ne mogu više čekati. Možete li me, molim vas, naručiti za neki drugi dan?

Jedna gospođa nagne se prema drugoj i reče:

Mora da mu je bar osamdeset godina. Kakav to hitan posao

može imati da ne može čekati?

Čovjek je čuo njeno šaptanje. Okrene se gospođi i reče:

Imam osamdeset i sedam godina, gospođo. I baš to je razlog zbog kojega ne mogu dopustiti da uludo potrošim ni minutu vremena koje mi je ostalo od života.

narodna pripovjetka

 

Pregleda: 921 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 11. 2019.

Slični dokumenti

Tri sita - mudrost Sokratova
Tri sita - mudrost Sokratova

- Znaš li što sam sve čuo o tvome prijatelju? Trenutak, odgovori Sokrat. Prije nego mi ispričaš volio bih da prođeš jedan brzi test: jesi li to što mi želiš reći prosijao kroz tri sita?

Mesija je zakasnio - priča
Mesija je zakasnio - priča

Priča kaže kako je jednoj revnoj židovskoj zajednici stigla obavijest da će u pashalnoj noći svečane subote doći Mesija i da će upravo iz njihove zajednice započeti svoje poslanje. U subotnju večer okupili su se svi članovi zajednice. Žene su pripravile večeru prema zakonskim propisima, a muškarci su se dogovorili oko pjesama, glazbe i plesova. Bili su uvjereni da će te noći Mesija napokon doći.

Slavlje je otpočelo… Ponoć: svaki čas se mogao pojaviti! Jedan sat po ponoći: samo što nije stigao! Dva sata: srca su jako kucala. Tri sata: počeo se javljati umor. Četiri sata: neki su počeli sumnjati. Pet sati: neki su zadrijemali, a ostali su zijevali boreći se sa snom. Mesija nije još došao.

Podne: Mesija je konačno pokucao na vrata! Na vratima se uljudno ispričao: 'Oprostite, ali naišao sam na dijete koje je plakalo pa sam ostao da ga utješim.' Mesija neće doći sve dok djeca plaču.

(Bruno Ferrero)

Zanimljivosti

Brazilac Cafu, jedini nogometaš u povijesti koji je igrao u čak tri finala World Cupa, pravim imenom je Marcos Evangelista de Moraes.

Humor

Molitva informatičara: “U ime Oca, i Sina i Duha Svetoga. ENTER! ”

Poslovice

Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica)