Prijatelj bi trebao biti Novo!

0 preuzimanja

prijateljstvo_ilustracijaPrijatelj bi trebao biti radikalan.

Trebao bi te voljeti kad si odbojan, zagrliti te kad nisi za grljenje, i podnositi te kad si nepodnošljiv.

Prijatelj bi trebao biti fanatičan.

Trebao bi te bodriti kad cijeli svijet sumnja u tebe, plesati kad imaš dobre vijesti, i plakati kad i ti plačeš.

Povrh svega, prijatelj bi trebao biti matematičar:

Trebao bi umnažati radost, dijeliti žalost, oduzimati prošlost, i dodavati sutrašnjici, izračunati duboku potrebu tvoga srca, i uvijek biti veći nego zbroj svih njegovih dijelova.

nepoznati autor

 

Pregleda: 2228 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 11. 2019.

Slični dokumenti

Kvaliteta knjige
Kvaliteta knjige

Kada su pitali Aristotela «kako donijeti sud o kvaliteti neke knjige, odnosno napisanog», odgovorio je: - Prvo je bitno vidjeti je li autor kazao sve ono što je morao kazati, zatim je li kazao samo ono što je trebao kazati, i na kraju, je li to kazao onako kako je to trebao kazati!

Vrijeme za obitelj
Vrijeme za obitelj

- Tata! Tata koji je čitao novine promrmlja: - Ma, što je dijete? - Hoću li i ja morati čitati novine kad odrastem? - Pa naravno. - Zašto, tata? Tata nije ništa čuo jer je nastavio čitati novine. - Zašto tata? Želio bih znati!

Zanimljivosti

U Kini je samo 1 % katolika, što u brojkama iznosi oko 13 milijuna ljudi. Godišnje svećenici u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu krste oko sto pedeset tisuća odraslih.

Humor

Župnik posjeti obitelj koja je nedavno doselila u grad, pa upita djevojčicu koja ide u prvi razred osnovne škole: – Znaš li tko je Isus? Djevojčica šuti i sliježe ramenima. Na to će župnik majci: – Pa kako je moguće da vaša kći ne zna ni tko je Isus? Mama odgovori: – Nemojte joj zamjeriti, tek smo došli u ovaj grad i još nikoga ne poznajemo.

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)