Zaključivanje Novo!

0 preuzimanja

sator_ilustracijaZapovjednik i prvi časnik su na terenu. Rastvorili su vreće i spremaju se na spavanje, kad li će časnik: - Gospodine, pogledajte prema gore i recite što vidite. - Vidim milijune zvijezda. - I što vam to govori gospodine? - Astronomski: postoje milijuni galaksija i vjerojatno trilijuni planeta. Teološki gledano, vidim koliko je Bog moćan, a kako smo mi mali i beznačajni. Meteorološki – sutra ćemo imati divan dan. A što vama govori pogled u nebo? - Govori mi, gospodine, da nam je netko ukrao šator. dodatak priči: Često nam je rješenje pred nosom, ali ga ne vidimo ili ne želimo vidjeti. Nekad i zato jer bismo onda morali nešto poduzeti, a na to nismo spremni ili nam se - ne da.

autor nepoznat

Pregleda: 806 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Božićne jaslice - zanimljivosti
Božićne jaslice - zanimljivosti

- Relikvije betlehemskih jaslica čuvaju se u bazilici Santa Maria Maggiore u Rimu u podzemnoj kapelici u obliku betlehemske špilje.

Intervju s Gospodinom
Intervju s Gospodinom

Sanjao sam da imam intervju s Gospodinom. - A tako, ti bi me htio intervjuirati?, reče Gospodin. - Ako imaš vremena?- rekoh. On se nasmiješi: Moje je vrijeme vječnost. Što si me namjeravao pitati? Što Te najviše iznenađuje kod ljudi?

Zanimljivosti

U Kraljevoj Sutjesci u Bosni mladi su stoljećima na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka, tetovirali križ na tijelo kao simbol pripadnosti kršćanskoj vjeri. Običaj postoji od turskih osvajanja a prije šezdesetak godina se gotovo ugasio. Danas se križ može vidjeti na rukama starijih žena i na ponekoj mlađoj ruci.

Humor

Prve dvije godine roditelji uče djecu da hodaju i govore a slijedećih 16 da sjednu i umuknu.

Poslovice

Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman)