Zeleno ili bijelo Novo!

0 preuzimanja

zeleno-bijelo-ilustracija-price-vjeronaukDva su vrapčića u proljeće bezbrižno čavrljala, na grani vrbe. Jedan se udobno smjestio na vrhu vrbe, a drugi u račvama iz kojih se vrba granala. “Baš je krasno ovo zeleno lišće.” Vrapčić u račvama to shvati kao izazov, pa odbrusi: "Zeleno? Zar si ti slijep? Bijelo je!" Onaj s vrha ljuto odbrusi: “Slijep si ti! Lišće je zeleno!” Onog gore spopao je bijes. Dobit će svoje! Onaj dolje usmjerio je svoj kljun prema onom gore. Nije se maknuo s mjesta, iako se onaj odozgo sručio na nj. Perje mu je stršalo na sve strane. Prije bitke pogleda gore: “Oh, pa odavde je uistinu bijelo!” Predloži svome prijatelju da odu gore. “Vidiš...” “Oh! Odavde je zeleno!!!” Ne sudi nikoga dok nisi barem sat vremena u njegovim cipelama hodao njegovim putem!

Bruno Ferrero

Pregleda: 748 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Plaćeni osmijeh - priča za razmišljanje
Plaćeni osmijeh - priča za razmišljanje

"Mama, zašto si tako dražesna i nasmiješena kada te gledaju na televiziji, a kod kuće si uvijek namrgođena i mrzovoljna?", upita dijete svoju majku, popularnu televizijsku voditeljicu.

Svetost
Svetost

Došao jedan učenik učitelju i rekao mu da je spreman za svetost jer je tako svoje tijelo trapio da je uspio spavati na zemlji, jest travu i bičevati se tri puta dnevno.

Zanimljivosti

Prvu školu u Hrvatskoj osnovali su benediktinci u Rižinicama pored Solina, u 9. st. za vladavine kneza Trpimira.

Humor

Došao Mujo kod hože: – Fata me vara. – Razvedi se. – Ne mogu, volim je. – Onda se ne razvodi. – Ali stalno mi je na pameti to što je napravila. – Pa razvedi se. – Ne mogu zbog djece. – Onda nemoj. – Ali ne mogu joj oprostiti… – A ti onda promijeni vjeru – Kako će mi to pomoći? – Tebi nikako. Pomoći će meni. Maltretirat ćeš svećenika….

Poslovice

Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear)