Živjeti kao Mojsije... Novo!

0 preuzimanja

Rabin Zuya htio je otkriti tajne života. Stoga je odlučio oponašati Mojsijev život.  Godinama se nastojao ponašati poput njega ali nije postigao rezultate kojima se nadao. Jedne noći, umoran od tolikog proučavanja, pao je u dubok san. U snu mu se pojavio Bog: "Zašto si tako uzrujan, sine moj?" upitao ga je. "Moji dani na Zemlji će završiti, a ja sam još uvijek tako daleko od toga da budem poput Mojsija", odgovori Zuya. "Da mi je trebao drugi Mojsije, već bih ga davno stvorio", odgovori mu Bog. "Kada dođeš pred moj sud, neću te pitati jesi li bio dobar poput Mojsija, već tko si ti bio. Pokušaj biti dobar Zuya."

Pregleda: 725 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Zaboravljeni križ - Prosenjak
Zaboravljeni križ - Prosenjak

U posljednje vrijeme ocu su poslovi išli loše. Kod kuće se stalno svađao s mamom. Zato se njihov dječak najradije skitao.

"Ako Bog da!"...

Jedan se seljak vratio kući nakon što je čitav dan proveo koseći žito. Reče svojoj ženi: - Sutra, u podne, sigurno ću završiti kosidbu!

Zanimljivosti

Svakog petka iz samostana sv. Spasitelja u Jeruzalemu kreće križni put Ulicom bola (Via Dolorosa) do Kalvarije osim prvog petka nakon Božića i ako je sam Božić u petak. U slučaju nevremena križni put je u crkvi.

Humor

– Kako možemo pomoći čovjeku koji je progutao preko 20 tableta za spavanje? – pita liječnik studente na praksi. – Što hitnije mu pozvati svećenika – odgovori jedan.

Poslovice

Kada je ljubav mršava, mane su debele. (Engleska)