Prepreke u životu Novo!

0 preuzimanja

PREPREKE U ŽIVOTU kratka priča za razmišljanje

prepreke-ilustracijaU starim vremenima kralj je odredio da se nasred ceste postavi veliki kamen. Sakrio se i promatrao hoće li netko pokušati maknuti kamen s ceste. Trgovci i bogati kmetovi su hodali cestom, no svi su samo zaobilazili kamen i nastavljali put. Neki su se čak žalili na kralja zbog neodržavanja ceste, no nitko od njih nije ni pokušao pomaknuti kamen.

Uskoro je cestom prolazio seljak s teškim bremenom na ramenima. Kad je ugledao kamen, spustio je breme na tlo i pokušao pomaknuti kamen. Nakon poprilično napora, uspio ga je pomaknuti uz rub ceste. Kad se vratio po svoju prtljagu, na mjestu gdje je prije bio kamen pronašao je zamotuljak. U zamotuljku su bili zlatnici i kraljevo pismo u kojem je pisalo da je zlato namijenjeno onom tko pomakne kamen s puta. Seljak je znao nešto što većina ne zna: Prepreke su mogućnost za poboljšanje života.

nepoznati autor

Pregleda: 934 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Bijeli i crni kamenčić
Bijeli i crni kamenčić

U davna vremena nekom se trgovcu dogodila nesreća da je bankaru dugovao veliki novac.

Bankar, star i mrzovoljan čovjek predloži dogovor: trgovcu će otpisati dug, ako zauzvrat dobije ruku njegove kćeri.

Osmijeh
Osmijeh
osmjeh_ilustracijaOsmijeh je kao zeleno svjetlo na semaforu, Kao slatko grožđe na stolu, kao cika djece u toplome moru; Osmijeh je kao novac iz punog novčanika za beskućnika, kao sloboda za uznika; osmijeh je poput kruha za gladna čovjeka. Smiješiti se, to nije posao lak. Ti svojim osmijehom svijetliš i razgoniš mrak. Tvoj osmijeh je uvijek za druge i samo za druge ga nosiš… I, upamti dobro, što više ga trošiš, još više potom tvoje srce puni životom. Imati osmijeh na licu, to ti je kao hodati s vrećom i sve oko sebe darivati srećom. Osmijeh je kao najljepši cvijet za voljeno biće. Iz osmijeha mijenja se svijet i bolji niče. (Božidar Prosenjak)

Zanimljivosti

Za Isusov ukop Nikodem je donio 100 libara smjese smirne i aloja tj. oko 33 kg što je količina za kraljevski pogreb.

Humor

Među akviziterima najuspješniji prodavač Biblija bio je jedan mucavac. Ostali ga upitaju u čemu je tajna njegova uspjeha. Ja dođem na vrata i kažem: Kuuuupiiite ovu Bibliiju ili ćuuu vam je pppppročitat! – odgovori ovaj.

Poslovice

Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear)