O parovima Novo!

0 preuzimanja

srce_ljubav_clipartPriča se da je neka rimska patrona jednog dana pitala učenog rabina Jossi ben Chalaftu: „Što Bog radi tijekom dana?“ Mudri je rabin dosjetljivo odgovorio na izazov: „Pokušava spajati razne parove. Odlučuje tko će se sve vjenčati.“ „Baš ništa izuzetno. To mogu i ja učiniti. Mogu spojiti na stotine parova.“ Rabin je ušutio. Patrona je ušla u dvor, odabrala stotinu svojih robova i ropkinja i odredila tko će se s kime oženiti. Tijekom noći čule su se razne svađe, pa i udaranja. Ujutro su se mnogi potužili gospodarici. Jedna je imala razbijen nos, drugome je oko bilo poplavilo, treća je imala ogrebano lice. Patrona je tada dala pozvati rabina Jossia, ispričala mu događaj i zaključila: „Imao si pravo. Vidim da samo Bog može spajati bračne parove.“ A tada se čuo glas odozgor: „Ni meni to nije baš lako!“

narodna pripovjetka

Pregleda: 839 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 11. 2019.

Slični dokumenti

Živjeti kao Mojsije...
Živjeti kao Mojsije...

Rabin Zuya htio je otkriti tajne života. Stoga je odlučio oponašati Mojsijev život.

Crna i bijela kutija - poučna priča o prolaznosti života
Crna i bijela kutija - poučna priča o prolaznosti života

U kineskoj provinciji živio siromašan čovjek koji je cijeli život radio najteže poslove, a da ništa nije stekao. Sve što je imao bio je sin jedinac kojega je neizmjerno volio.

Zanimljivosti

Maslinski vrt su 1681. od muslimana otkupili Hrvati, braća Branković iz Sarajeva i darovali ga franjevcima na čuvanje.

Humor

Neki dobrodušni seljak dođe kod svog župnika i požali mu se: Moj sin je otišao živjeti u grad. Ima plaću oko 300 eura. Što mislite oče, hoće li tamo živjeti kao dobar kršćanin? – Sigurno. Sa toliko novaca i ne može drugačŤije.

Poslovice

Živi s ljudima kao da te Bog gleda, a govori s Bogom kao da te ljudi slušaju. (Seneka)