Iluzija jedne sove - priča o međuljudskim odnosima Novo!

0 preuzimanja

sova-animacijaJedna sova razočarana svojim susjedima, počela spremati torbe kako bi otišla iz grada: Mali ćuk je upita: “Kuda ćeš? Vidim da se spremaš na put...” “Odlazim na istok” - odgovori sova “Zašto odlaziš na istok?” – upita mali ćuk. – “Zar ti ovdje nije dobro?” Susjedi mrze moje hukanje, ne podnose moj glas. Zato sam odlučila otići... Na to joj ćuk reče: Ono što moraš mijenjati tvoj je kreštavi glas. Ako ga ne promijeniš, bit ćeš omražena gdje god došla. ZATO PRIJE NEGO ŠTO OPTUŽIŠ LJUDE ZA NEPRIJATELJSKO PONAŠANJE RAZMISLI ŠTO TREBAŠ KOD SEBE PROMIJENITI.

Pregleda: 876 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Zeleno ili bijelo
Zeleno ili bijelo

Dva su vrapčića u proljeće bezbrižno čavrljala, na grani vrbe. Jedan se udobno smjestio na vrhu vrbe, a drugi u račvama iz kojih se vrba granala. “Baš je krasno ovo zeleno lišće.”

Kako raditi bolje
Kako raditi bolje
rad_ilustracija1. NE RADI VIŠE STVARI ISTODOBNO! 2. SHVATI PROBLEM! 3. NAUČI SLUŠATI! 4. NAUČI POSTAVLJATI PITANJA! 5. RAZLIKUJ BITNO OD NEBITNOG! 6. PRIHVATI PROMJENU KAO NEIZBJEŽNU! 7. PRIZNAJ POGRJEŠKE! 8. GOVORI JEDNOSTAVNO! 9. BUDI SMIREN! 10. SMIJEŠI SE!

Zanimljivosti

U Kraljevoj Sutjesci u Bosni mladi su stoljećima na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka, tetovirali križ na tijelo kao simbol pripadnosti kršćanskoj vjeri. Običaj postoji od turskih osvajanja a prije šezdesetak godina se gotovo ugasio. Danas se križ može vidjeti na rukama starijih žena i na ponekoj mlađoj ruci.

Humor

Učitelj se nakašlja nekoliko puta ali Perica i dalje spava na satu. – Perice, ne možeš spavati na satu! – Ma, mogao bih ja da vi toliko ne kašljete!

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)