Živjeti kao Mojsije... Novo!

0 preuzimanja

Rabin Zuya htio je otkriti tajne života. Stoga je odlučio oponašati Mojsijev život.  Godinama se nastojao ponašati poput njega ali nije postigao rezultate kojima se nadao. Jedne noći, umoran od tolikog proučavanja, pao je u dubok san. U snu mu se pojavio Bog: "Zašto si tako uzrujan, sine moj?" upitao ga je. "Moji dani na Zemlji će završiti, a ja sam još uvijek tako daleko od toga da budem poput Mojsija", odgovori Zuya. "Da mi je trebao drugi Mojsije, već bih ga davno stvorio", odgovori mu Bog. "Kada dođeš pred moj sud, neću te pitati jesi li bio dobar poput Mojsija, već tko si ti bio. Pokušaj biti dobar Zuya."

Pregleda: 752 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Mrav koji me je naučio moliti
Mrav koji me je naučio moliti

Jednoga dana vidio sam mrava koji je nosio golemi list.

Mrav je bio malen a list barem dva puta teži od njega.

Mrav ga je nosio s velikim naporom.

Bog postoji - poučna priča za vjeronauk
Bog postoji - poučna priča za vjeronauk

Čovjek je otišao u brijačnicu ošišati svoju kosu i skratiti bradu kao i obično. Počeo je pričati sa brijačem. Pričali su o mnogim stvarima i raznim temama. Iznenada dotakli su temu o Bogu.

Zanimljivosti

Jedna legenda o datuljama kaže da je Alah ovo stablo napravio od gline koja mu je ostala nakon što je napravio Adama. Stablo je zaista blagoslovljeno, koristi se za ogrjev, od kore se plete užad, ograde i krovovi, košare, metle, torbe i sandale od lišća, sirup, čak i vrlo ukusno ali opojno vino, “kava” od prženih koštica.

Humor

Vojni časnik pita župnika: “Koliko bi vojnika moglo prespavat u crkvi?” – “Za vojnike ne znam, ali dok ja propovijedam, spava oko 5 stotina” – odgovori župnik.

Poslovice

Djeca dobivaju udarce koji pripadaju roditeljima. (Talijanska)