Zeleno ili bijelo Novo!

0 preuzimanja

zeleno-bijelo-ilustracija-price-vjeronaukDva su vrapčića u proljeće bezbrižno čavrljala, na grani vrbe. Jedan se udobno smjestio na vrhu vrbe, a drugi u račvama iz kojih se vrba granala. “Baš je krasno ovo zeleno lišće.” Vrapčić u račvama to shvati kao izazov, pa odbrusi: "Zeleno? Zar si ti slijep? Bijelo je!" Onaj s vrha ljuto odbrusi: “Slijep si ti! Lišće je zeleno!” Onog gore spopao je bijes. Dobit će svoje! Onaj dolje usmjerio je svoj kljun prema onom gore. Nije se maknuo s mjesta, iako se onaj odozgo sručio na nj. Perje mu je stršalo na sve strane. Prije bitke pogleda gore: “Oh, pa odavde je uistinu bijelo!” Predloži svome prijatelju da odu gore. “Vidiš...” “Oh! Odavde je zeleno!!!” Ne sudi nikoga dok nisi barem sat vremena u njegovim cipelama hodao njegovim putem!

Bruno Ferrero

Pregleda: 982 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Divlje guske - (priča o napasti)
Divlje guske - (priča o napasti)

Gospodar i sluga išli u lov na divlje guske. Šetajući razgovarali o duhovnim stvarima. Sluga je govorio o tome da ga Đavao stalno napastuje, da ima problema s njim, prisilnih misli.

Sebična ljubav
Sebična ljubav

Don Bosco, talijanski svetac čiji blagdan slavimo 31. siječnja, prošlog stoljeća osnovao je u Torinu sirotište i školu za djecu s ulice.

Zanimljivosti

Jedna od najpoznatijih krvnih osveta (prikazuje se kao turistička atrakcija) odvijala se sredinom 19. stoljeća između obitelji patrijarha Randolph McCoy-a (Kentacky) i obitelji kapetana William Hatfield-a (Virginia). Sukob je odnio mnoge živote s obje strane a navodno je izbio oko vlasništva nad zalutalom svinjom. Eskalirao je nakon ženidbe Roseanne McCoy i Johnsona Hatfielda.

Humor

Za vrijeme propovijedi, koja se poprilično otegla, župnik načas prekine govor uz ispriku: – Nadam se da mi nećete zamjeriti, zaboravio sam sat na stolu. Iz pozadine se čuje duboki muški glas: – Ne brinite, velečasni, u sakristiji imamo kalendar…

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)