Iluzija jedne sove - priča o međuljudskim odnosima Novo!

0 preuzimanja

sova-animacijaJedna sova razočarana svojim susjedima, počela spremati torbe kako bi otišla iz grada: Mali ćuk je upita: “Kuda ćeš? Vidim da se spremaš na put...” “Odlazim na istok” - odgovori sova “Zašto odlaziš na istok?” – upita mali ćuk. – “Zar ti ovdje nije dobro?” Susjedi mrze moje hukanje, ne podnose moj glas. Zato sam odlučila otići... Na to joj ćuk reče: Ono što moraš mijenjati tvoj je kreštavi glas. Ako ga ne promijeniš, bit ćeš omražena gdje god došla. ZATO PRIJE NEGO ŠTO OPTUŽIŠ LJUDE ZA NEPRIJATELJSKO PONAŠANJE RAZMISLI ŠTO TREBAŠ KOD SEBE PROMIJENITI.

Pregleda: 1101 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Salomonov prsten - o poteškoćama
Salomonov prsten - o poteškoćama

Stara židovska legenda kaže da je kralj Salomon naručio prsten kod zlatara.

Svjetiljka - poučna priča
Svjetiljka - poučna priča

svjetiljka_ilustracijaU nekom je selu nasred jedinog trga bila postavljena svjetiljka. Jedina svjetiljka koja je osvjetljavala trg! Svi su se mještani hvalili njome. Seoski načelnik čak je odredio čovjeka da pazi na tu svjetiljku i da se marljivo brine za sve što je u vezi s njom. Slijepo zanesen svojom službom, čovjek postavi na trg, na vidno mjesto, strelicu s natpisom koji je pokazivao i upućivao na svjetiljku. Mještani se tome počeše smijati. Jedan ga upita: - Jeste li vi stavili tu strelicu? - Da, gospodine. - Savjetovao bih vam da je sklonite. - Zašto? - Zato što svjetiljka, ako se ne vidi sama po sebi, ne služi ničemu. Istina. Pravoj vrlini i pravim vrijednostima nije potrebna nikakva strelica.

Zanimljivosti

Maslinski vrt su 1681. od muslimana otkupili Hrvati, braća Branković iz Sarajeva i darovali ga franjevcima na čuvanje.

Humor

Neki poduzetnik upitao svog župnika: Kome se trebam moliti da mi financijska dolazi rjeđe? – Najbolje sv. Bartulu! Njega su živog oderali, pa zna kako Vam je.

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)