Nedosljednost Novo!

0 preuzimanja

Dobri-pastir-ilustracijaKažemo da je UČITELJ, a ne postavljamo Mu pitanja! Kažemo da je SVJETLO, a toliko Ga puta previdimo! Kažemo da je ISTINA, a ne vjerujemo MU! Kažemo da je PUT, a idemo stranputicom! Kažemo da je ŽIVOT, a ne čeznemo za Njim! Kažemo da je MUDROST, a ne slijedimo GA! Kažemo da je LJEPOTA, a ne ljubimo Ga! Kažemo da je BOGAT a ne molimo Ga! Kažemo da je DOBROTA, a ne uzdamo se u Njega! Kažemo da je UZVIŠEN, a ne služimo Mu! Kažemo da je SVEMOGUĆ, a ne častimo Ga! Kažemo da je PRAVEDAN, a ne strahujemo od Njega! autor nepoznat
Pregleda: 1453 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Ljubav je dosjetljiva - poučna priča
Ljubav je dosjetljiva - poučna priča

Tridesetogodišnji Talijan pripovijeda: Sestra i ja stanujemo u istom dijelu grada, a ipak se vidimo tako rijetko. Majka u pismima postavlja uvijek isto pitanje: Kad si posljednji put vidio sestru?

Zbogom, laku noć ili dobro jutro
Zbogom, laku noć ili dobro jutro

Jednog je pobožnog čovjeka pregazio automobil. U bolnici su mu rekli da će živjeti još samo nekoliko sati. Kako je njemu smrt bila prijelaz u vječnu slavu ostao je potpuno miran. Dozvao je obitelj da se oprosti.

Zanimljivosti

Dubrovačka je katedrala, prema priči, sagrađena novcima Rikarda Lavljeg Srca koji je 1192. doživio brodolom kod Lokruma i odlučio sagraditi crkvu na mjestu gdje je spašen, ali Dubrovčani su ga uspjeli nagovoriti da je bolje crkvu sagraditi u gradu.

Humor

Doživjela žena kliničku smrt. Pita ona sv. Petra može li vidjeti muža prije nego što se ponovno vrati na zemlju. – Daj mi neke podatke da ga lakše nađem? Ime, vjera, zanimanje, koliko ste bili u braku? na to će Petar. – 50 godina smo bili u braku. – Ah, on je onda među mučenicima.

Poslovice

Tko laže vas, lagat će i protiv vas. (Hrvatska poslovica)