Razlomljena krunica Novo!

0 preuzimanja

krunica-ilustracija-vjeronaukUhitili su je i osudili. Prije nego su je odveli u zatvor dopustili su joj da se oprosti od svojih prijateljica. Ona uze svoju krunicu i svakoj od njih dade dio. Sebi je zadržala križić. Njemu, svome Gospodinu, predala je u ruke svoje časove. Njezine su joj prijateljice trebale u tome pomoći – moliti skupa s njom. No, one su bile slabe. Zatajile su svoju vjeru. Nakon nekoga vremena skupile su se na samotnom mjestu. Sastaviše krunicu i poslaše je u zatvor. Osjećaj da su se radi nje ponovno skupile i poslale joj krunicu veoma ju je obradovao i ojačao. Ispovjedivši opet svoju čvrstu vjeru, predala je svoj mladi život...

autor nepoznat

Pregleda: 1060 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Kao bambusova sjena (životna mudrost)
Kao bambusova sjena (životna mudrost)

Kod učenika je pobudila zanimanje činjenica da njihov učitelj, koji je vrlo jednostavno živio, nije osuđivao bogate sljedbenike.

Kralj s jednim okom - kratka priča
Kralj s jednim okom - kratka priča

Bio jednom kralj koji je imao jedno oko i jednu nogu.

Jednog dana zatražio je da ga naslika neki od velikih slikara u kraljevstvu.

Zanimljivosti

U Brazilu sa 2,5 milijuna djece i mladih radi 492 370 vjeroučitelja.

Humor

Izgledate potišteno, velečasni. – zabrinuto će neki župljanin svom župniku. – Kako ne bi bio, sutra imam vizitaciju. – Što je vizitacija? – Posjet. Ali ne bilo kakav. Kako da vam objasnim? Posjet je kad Vam punac dođe u kuću, a vizitacija kad dođe punica.

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)