Dobrota koja se ne vidi - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

San_Francisco_mostU San Franciscu postoji pet mostova na kojima se naplaćuje mostarina. Jednom vozaču je palo na pamet napraviti nešto neuobičajeno: kad je plaćao svoju mostarinu, platio je mostarinu i vozaču iza sebe. Kad je taj drugi došao platiti svoju mostarinu, službenik mu je rekao: “Vašu je mostarinu platio vozač ispred vas”! - “Ali, kako ja njega uopće ne poznajem”? Nije važno. Ali, ako želite nešto dobra učiniti, i vi platite mostarinu vozaču iza vas! Vozač je to učinio. Sljedeći je ponovio isto. Toga je dana dobrota u San Francisku uživala kao možda nikada do tada. Možda i ti imaš mogućnost u tajnosti učiniti neko dobro djelo. Prepoznaj dobro u drugima i znaj ga pohvaliti kako bi se ono moglo razvijati do u nedogled. Zar to nije smisao života? autor nepoznat

Pregleda: 1071 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Božić 25. prosinca i/ili 7. siječnja
Božić 25. prosinca i/ili 7. siječnja
- Baš SVI kršćani slave Božić 25. prosinca, ali ne svi po istom kalendaru - Razlika u kalendaru NIJE razlika u vjeri - Božić 7. siječnja slave oni kršćani koji se u liturgiji drže julijanskog (“starog”) kalendara, a po tom kalendaru 7. siječnja je 25. prosinca - NEKI katolici i pravoslavni drže se novog, a neki starog kalendara: 7. siječnja Božić slave vjernici Srpske i Ruske PRAVOSLAVNE Crkve i KATOLICI Ukrajinske grkokatoličke Crkve. - 25. prosinca Božić slave svi KATOLICI rimskog obreda (službeno: latinska Crkva), ali isto tako i vjernici Grčke, Bugarske i Rumunjske PRAVOSLAVNE Crkve. Iznimka je Armenska Crkva koja blagdan Bogojavljenja i Božić slavi isti dan - 6. siječnja, prema staroj kršćanskoj tradiciji.

prema: profesor Ivan Zelić objektivno.hr

Neodgovorni liječnik
Neodgovorni liječnik

Jednog su liječnika pozvali da hitno dođe u bolnicu operirati bolesnog dječaka. Došao je žurno; odmah na ulazu zaogrnuo se kirurškim ogrtačem i uputio ravno u salu za operacije. U hodniku ispred sale zatekao je bijesna dječakovog oca.

Zanimljivosti

Dizajn odora papine Švicarske garde pripisuje se Michelangelu osobno.

Humor

Na godišnjem susretu misionara franjevac ponosno reče isusovcu: “Ove sam godine krstio 328 novorođenčadi.” Isusovac odvrati: “Nije loše, ja sam ove godine obratio samo plemenskog poglavicu i vrača.”

Poslovice

Ljudi se poznaju po znoju i po danoj riječi. (Arapska)