Dekalog prijateljstva Novo!

0 preuzimanja

dekalog_prijateljstvoNe boj se pokazati prijatelju kakav si zaista, jer lijep si ako sam sebe prihvatiš! Svatko ima nešto važno i pozitivno; pokušaj to otkriti! Ne koristi svoje snage za nadmetanje s prijateljem nego ih udruži s njegovim snagama! Ako te tvoj prijatelj ne potraži, potraži ti njega! Oproštaj je najveće iskušenje snage daji ga i prihvaćaj cijelim svojim bićem! Ne srami se pred svojim prijateljem rasteretiti, smijati se ili plakati! Tvoj prijatelj ima svoje ime, nemoj ga zaboraviti! Velik si ako priznaš svoje pogrješke! Ne prilagođavaj svoje mišljenje željama drugih! Ne zaboravljaj obveze a zaboravljaj uvrede! autor nepoznat  

Pregleda: 2473 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Slični dokumenti

Knjiga od jedne jedine riječi
Knjiga od jedne jedine riječi

Neki pisac imao je jednu čudnu ideju, koja mu nije davala mira ni danju ni noću. Htio je napisati knjigu koja bi bila sastavljena od samo jedne stranice.

Bijela marama - B. Ferrero
Bijela marama - B. Ferrero

Polako se bližio izlazak iz zatvora. U zatvoreniku se sve više budio strah pred susretom s ukućanima. Hoće li me primiti?

Zanimljivosti

Biblija sadrži otprilike 3 milijuna slova, raspoređenih u više od tisuću poglavlja.

Humor

Idu dva studenta ulicom. – Hoćemo li na kavu ili na predavanje? – Bacimo novčić. Ako ostane u zraku idjemo na predavanje.

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)