Starci Novo!

0 preuzimanja

Starica - Kako da se ponašamo prema starim ljudima koji su zli? – upitaše starca neka djeca. Starac se zamisli pa odgovori: - Nisu svi starci dobri. Kao što jedni ulaze u zrelost svoje dobrote i staloženosti, tako drugi ulaze u zrelost svoje zloće i pokvarenosti! Nisu svi starci dobri, ali svima dugujete svoj obzir. Prvima zato što je njihova dobrota vaš korijen, a drugima zato da se njihova zloća ne izrodi u vaš plod.

Božidar Prosenjak

Pregleda: 1130 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 11. 2019.

Slični dokumenti

Ti si moj (čovjek i Bog Stvoritelj)
Ti si moj (čovjek i Bog Stvoritelj)

Veći bankovni račun. Bolja odjeća. Više igračaka. Veće, bolje, više - po tome svijet odlučuje tko je poseban, a tko nije. Tu poruku svednevice slušamo mi i naša djeca ali to nije Božja poruka.

Srce miša - poučna priča
Srce miša - poučna priča

Jedan je miš živio u neprestanom strahu od mačaka. Čarobnjak neki sažalio se nad njim i pretvorio ga u mačku.

Zanimljivosti

Ispred ikone Marijina Navještenja na otoku Tinos u Grčkoj mora jednom u životu proći svaki Rom pravoslavne vjere. Glavnom ulicom do svetišta, 800 metara prolaze uglavnom na koljenima ili puzeći. Katolici ovo pravoslavno svetište nazivaju Egejskim Lurdesom.

Humor

Novi zatvorski kapelan svoju prvu propovijed u zatvorskoj kapeli započe riječima: Drago mi je vidjeti vas ovdje okupljene u tako velikom broju…

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)