Sakata lisica Novo!

0 preuzimanja

kraljevski_tigarNeki je čovjek, idući šumom, opazio lisicu bez nogu i čudio se kako može preživjeti. Tada je opazio tigra koji je nosio plijen u raljama. Tigar se najeo, a ostatak prepustio lisici.

Idućeg je dana Bog opet poslao tigra da nahrani lisicu. Čovjek se počeo diviti Božjoj veličini i mislio je: "I ja ću lijepo počivati u nekom kutu s pouzdanjem u Boga da će mi dati sve potrebno." Živio je tako mjesec dana i gotovo je bio na pragu smrti, kadli začu glas koji mu reče: "O, ti, koji se nalaziš na putu zablude, otvori oči Istini! Nasljeduj tigra a ne lisicu!"

Na ulici sam vidio dijete golo, gladno i kako dršće od zime. To me je silno razljutilo i rekoh Bogu: "Zašto to dopuštaš? Zašto nešto ne učiniš?"

Bog nije ništa odgovorio. Te noći, iznenada, reče: "Nešto sam sigurno učinio. Stvorio sam tebe."

A. de Mello "Pjev ptice"

Pregleda: 1024 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Medvjedić i leptirić - poučna priča
Medvjedić i leptirić - poučna priča

Mali je medvjed, sklupčan, bezvoljno ležao pred svojim brlogom. Leptirić koji je nestašno lepršao u blizini primijeti da se s njegovim prijateljem nešto čudno događa te sleti na njegov nos. - Što je? - upita ga. - Zašto si tužan? - Upravo su me protjerali iz staklarnice - potuži se medvjedić. - Jako su se naljutili što sam im sve porazbijao. A nisam htio.

Upitnik - razmišljanje
Upitnik - razmišljanje

Bio je jednom jedan drag upitnik, i kao svi upitnici zračio je oštoumnošću. Posljednih dana hodao je uokolo rastresen, potišten, razočaran i pun tjeskobe. Svi su ga izbjegavali.

Zanimljivosti

Ispred ikone Marijina Navještenja na otoku Tinos u Grčkoj mora jednom u životu proći svaki Rom pravoslavne vjere. Glavnom ulicom do svetišta, 800 metara prolaze uglavnom na koljenima ili puzeći. Katolici ovo pravoslavno svetište nazivaju Egejskim Lurdesom.

Humor

– Što ti se ne sviđa u ovoj knjizi za lektiru? – Prevelik je razmak između prve i zadnje stranice.

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)